Фарширована щука по-єврейськи – це як сімейний хіт: соковита, ароматна, без кісток. Пам’ятаю, як бабуся з Одеси готувала на Песах – вся родина облизувала пальці. Фарширована щука по-єврейськи – рецепт на 6 порцій, 2 години, калорії 180/100 г. Від чищення до подачі – розберемо, як зробити вдома, щоб риба танулила в роті.
Читайте також: Як варити рибний суп: 6 детальних рецептів
Інгредієнти для фаршированої щуки по-єврейськи: на 6 порцій
Інгредієнти – як базовий набір: щука свіжа 1.5 кг (від 150 грн/кг), цибуля 3 шт, морква 2 шт, яйця 2 шт, манка 100 г (від 20 грн), сіль 1 ч.л., перець 0.5 ч.л., олія 2 ст.л.
Фермер з Полтави казав: “Щуку бери річкову – м’ясо щільне, без мулу”.
Уникай замороженої – суха. Це як фундамент для свята!
Чищення – як мистецтво: зріж голову, хвіст, зябра. Зроби надріз по спині, акуратно зніми шкіру, як панчоху. Видали кістяк виделкою – м’ясо відокремиться. Промий під холодною водою.
Жінка з Житомира розповідала: “Шкіру не рви – тримай за губу, виходить ідеально!”
Фарш: пропусти м’ясо через м’ясорубку 2 рази. Це як перетворити рибу на начинку!
Фарш для щуки: як зробити соковитим
Фарш – як душа страви: обсмаж цибулю і моркву на олії до золотого, охолоди. Змішай з рибним фаршем, яйцями, манкою, сіллю, перцем. Дай постояти 20 хв – манка набухне. Кухар з Одеси радив: “Додай ложку сметани – соковитіше!” Дівчина з Дніпра казала, що фарш на смак – як паштет. Це як дати смаку душу!
Фарширування і запікання щуки: крок за кроком
Фарширування – як шиття: наповни шкіру фаршем через отвір шиєю, заший ниткою. Поклади на деко з овочами (морква, цибуля), змасти олією. Духовка 180°C, 1.5 години, поливай соком кожні 20 хв.
Кухар з Харкова казав: “Фольга зверху перші 40 хв – риба не пересохне”.
Готова – сік прозорий. Це як магія в духовці!
Подача – як коронування: охолоди 2 години, наріж кружальцями, з хріном чи хріном з буряком (від 30 грн). Гарнір – картопля відварена 300 г чи салат. Мама з Полтави хвалилась: “З хріном – класика, гості просять добавки!” Калорії 180/100 г. Це як святковий трон!
Поради для ідеальної фаршированої щуки: секрети
Поради – як лайфхаки: свіжа щука – зябра червоні. Фарш 2 рази через м’ясорубку – без кісток. Фермер з Вінниці радив: “Шов ниткою – не туго, риба розірветься”. Уникай пересолу – 1 ч.л. на 1.5 кг. Жінка з Чернігова казала: “Охолоди в бульйоні – соковитіше”. Це як рецепт мрії!
