Останні новин :

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Квашені огірки рецепт на 1 літрову банку: як приготувати хрустку консервацію

Квашені огірки – це класика української кухні, що пахне літом і радує взимку. Моя тітка з Полтави щороку крутить банки й каже, що хрусткі огірки – це гордість господині. Як зробити ідеальні квашені огірки на 1 літрову банку, щоб вони були смачні й хрусткі? Розбираємо інгредієнти, розсіл, процес, секрети й зберігання, щоб ваш стіл був із родзинкою.

Читайте також: Помідори половинками з цибулею та олією: рецепт


Простий рецепт квашених огірків


Для 1 літрової банки беріть: 600-700 г огірків (5-7 см), 1 ст. ложку солі (30 г), 0,5 л води, 2 зубчики часнику, 2 гілочки кропу, 2 листки вишні, 2 листки смородини, 1 ч. ложку перцю горошком без гірки. Мій сусід із Черкас додає лист хрону (1 шт.) для пікантності. Огірки обирайте тверді, без плям – 15-20 грн/кг на базарі. Сіль – кам’яна, не йодована. Усе коштує до 50 грн на банку – і це смакота на всю зиму.


Скільки солі на 1 літр води для огірків?


Розсіл – серце рецепту квашених огірків. На 0,5 л води беріть 30 г солі (2 ст. ложки без гірки). Моя кума з Вінниці кип’ятить воду, розчиняє сіль і охолоджує до +30°C – це зберігає хрусткість. Додавайте 1 ч. ложку коріандру чи 1 лавровий лист для аромату. Не використовуйте йодовану сіль – огірки розм’якнуть. Співвідношення: 30 г солі на 1 л води. Розсіл має бути прозорим – це запорука смаку.


Хрусткі квашені огірки на зиму: покроковий рецепт


Підготовка банок: Простерилізуйте банку (10 хвилин у кип’ятку) і кришку. Мій дядько з Житомира миє банки содою – запаху нуль.
Укладання огірків: Замочіть огірки в холодній воді на 3-4 години. На дно банки покладіть кріп, листя, часник, перець. Щільно укладіть огірки вертикально.
Заливання розсолом: Залийте охолодженим розсолом до верху. Залиште 1 см простору.
Бродіння: Накрийте марлею, тримайте при +20…+25°C 3-5 днів. Моя подруга з Одеси ставить банку в кухні – бродить за 4 дні. Закатайте, коли піна зникне.

Квашені огірки на зиму:


Що робити, щоб огірки були хрусткі?


Щоб огірки хрустіли, обирайте дрібні плоди (5-7 см) із пухирцями. Моя тітка з Полтави додає лист вишні чи дуба – таніни тримають хруст. Не ріжте кінчики – це міф, що прискорює бродіння. Замочування в холодній воді (3-4 години) – must-have. Уникайте перезрілих огірків – вони м’які. Для аромату додайте 1 гвоздику чи 0,5 ч. ложки гірчичного насіння. Огірки будуть, як із базару, за 15-20 грн/кг.

Читайте також: Як смачно закрити жарені баклажани: рецепт на зиму


Як зберігати квашені огірки


Після бродіння тримайте банку в погребі чи коморі при 0…+10°C – вони стоять до 6 місяців. Моя кума з Чернігівщини ховає банки в підвалі – смак, як свіжий. У холодильнику відкрита банка зберігається 2-3 тижні. Не ставте під сонце – огірки псуються за місяць. Перевіряйте кришки: здуті – викидайте. Правильне зберігання – і хрусткість збережеться до весни.
Квашені огірки на 1 літрову банку – це просто й смачно! Дотримуйтесь рецепту, додавайте листя для хрусту й зберігайте в холоді – і ваша зима буде смачною!

Квашені огірки рецепт на 1 літрову банку:

Квашені огірки в селі:

Інші новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...
spot_img
Останні новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось узимку на Хрещатику, біля тієї кав'ярні з зеленою вивіскою, стояла з подругою – і вона...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Харковом, біля тієї старої силосної вежі, дивився, як господар...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї старої силосної ями, стояв і дивився –...