Останні новин :

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Консервовані кабачки з шампіньйонами: рецепт

Приготувати салат з кабачків і печериць – просто, якщо овочі свіжі. Беріть 3 кг кабачків, помийте, наріжте напівкільцями, моркву 500 г – кружальцями, цибулю 500 г – півкільцями. Печериці 1 кг наріжте пластинками, обсмажте на олії 200 мл до золотистості. Уявіть: змішайте все, додайте соус сацебелі 500 г, цукор 200 г, сіль 2 ст.л., оцет 200 мл – тушкуйте 20 хвилин. Розкладіть гарячим по стерильним банкам, закатайте. Виходить 5-6 літрових банок – соковитий, з грибним смаком. Шкода, якщо перетушкувати – розм’якне.

Читайте також: Кури Домінант: характеристики, догляд і розведення в домашніх умовах

Фаршировані шампіньйони:

Салат з кабачків і печериць на зиму: рецепт


Інгредієнти – прості, але ключові: кабачки – 3 кг молодих, щоб не гірчили, печериці – 1 кг свіжі, без плям. Морква 500 г – солодка, цибуля 500 г – гостра для пікантності. Соус сацебелі 500 г – для томатної ноти, олія 200 мл – соняшникова без запаху. Цукор 200 г – для балансу, сіль 2 ст.л., оцет 200 мл – для консервування. Додавайте часник 60 г – для аромату. Уявіть: без соусу – прісно, тож обирайте якісний. Шкода економити – смак зіпсується.

Також читайте: Персики в сиропі на зиму: рецепт


Як зберігати салат з кабачків і печериць на зиму


Зберігати салат з кабачків і печериць – в прохолодному темному місці, коморі чи погребі при 10-15°C, до року. Перевіряйте кришки – якщо набрякли, викиньте. Відкритий – в холодильнику, до 2 тижнів. Уявіть: вакуум після укутування ковдрою – ключ до тривалості. Не тримайте на сонці – смак зміниться. Якщо без оцту – тільки в холоді, інакше запліснявіє. Головне – стерилізуйте банки, щоб не зіпсувалось.

Також читайте: Мариновані кабачки на зиму на літрову банку: рецепт


Секрети маринування кабачків і печериць для смачного салату


Секрети маринування – в балансі: обсмажуйте печериці окремо, щоб не розм’якли. Кабачки нарізайте тонко, щоб просочилися соусом. Додавайте оцет в кінці – для хрусткості. Уявіть: соус сацебелі з травами – робить смак багатим. Шкода не настояти: овочі не вберуть аромат. Для густоти – тушкуйте без кришки, щоб вода випарувалася. Отак, і салат виходить ідеальним – пікантним, без води.

Рагу з кабачків і картоплі:


Чому салат з кабачків і печериць ідеально підходить для зберігання на зиму


Салат з кабачків і печериць – ідеальний на зиму, бо овочі не розм’якають, а печериці додають м’ясний смак, роблять ситним. Маринад з оцтом консервує надійно, без хімії. Уявіть: в літровій банці – компактно, вистачає на родину, легко відкрити. Шкода не робити: взимку – як свіже, з вітамінами для імунітету. Отак, і заготівля пасує для зими – довго тримається, смачна холодною.

Інші новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...
spot_img
Останні новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось узимку на Хрещатику, біля тієї кав'ярні з зеленою вивіскою, стояла з подругою – і вона...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Харковом, біля тієї старої силосної вежі, дивився, як господар...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї старої силосної ями, стояв і дивився –...