Салат з пекінської капусти і тунця – це як швидка вечеря: хруст, білок, і гості просять рецепт. Пам’ятаю, як подруга з Києва на пікнік замішала – тарілка спорожніла миттєво. Салат з пекінської капусти і тунця – рецепт на 4 порції, 10 хв, калорії 120/100 г. Від нарізки до подачі – розберемо, як зробити вдома, щоб усі облиза ли пальці.
Читайте також: Салатна заправка: 12 рецептів, пропорції, зберігання,
Інгредієнти для салату з пекінської капусти і тунця: на 4 порції
Інгредієнти – як простий набір: пекінська капуста 300 г, тунець консервований 1 банка (180 г), огірок 1 шт, яйце 2 шт (варений), майонез 2 ст.л. (від 30 грн), сіль 0.5 ч.л. Фермер з Полтави казав: “Капусту бери свіжу – хрустить, тунець у власному соку – соковитіший”. Уникай в олії – жирний. Це як база для легкості!
Підготовка – як блискавка: капусту нашинкуй тонко 3-5 мм, огірок кубиками 1 см. Яйце наріж. Жінка з Житомира розповідала: “Капусту в холодній воді 2 хв – хрусткіше!” Тунець розімні виделкою. Це як дати свіжості!
Змішування салату: соус і заправка
Змішування – як магія: в мисці капуста, тунець, огірок, яйце. Майонез змішай з сіллю. Кухар з Дніпра казав: “Майонез легкий – салат не жирний!” Перемішай, залиш 3 хв. Це як дати смаку злитися!
Варіанти – як фантазія: з кукурудзою 100 г – солодкість, з сиром 50 г – ситність. Мама з Полтави хвалилась: “З кукурудзою – діти їдять, гості просять рецепт!” Калорії 120/100 г. Це як вибір смаку!
Подача салату: на стіл за 10 хв
Подача – як фініш: в салатниці, з зеленню. Кухар з Харкова казав: “З крекерами – ідеально!” Охолоди 5 хв. Це як закуска-мрія!
Поради – як лайфхаки: капуста свіжа – листя зелене. Тунець у соку – соковитість. Фермер з Одеси радив: “Додай лимонний сік 1 ч.л. – свіжіше!” Уникай перемішування заздалегідь – соковитість. Це як ідеальний рецепт!
