Останні новин :

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Щука в сметані в духовці: як приготувати соковиту рибу

Щука в сметані – це як бабусин хіт: риба м’яка, соус густий, аромат на весь дім. Пам’ятаю, як тітка з Полтави на річці піймала щуку – і за годину на столі свято. Щука в сметані в духовці – рецепт на 4 порції, 45 хв, калорії 150/100 г. Від чищення до подачі – розберемо, як зробити вдома, щоб усі просили добавки.

Інгредієнти для щуки в сметані: на 4 порції

Інгредієнти – як простий набір: щука 1 кг (свіжа, від 150 грн/кг), сметана 300 г (20% жирності), цибуля 2 шт, морква 1 шт, олія 2 ст.л., сіль 1 ч.л., перець 0.5 ч.л., зелень (кріп) 30 г. Фермер з Вінниці казав: “Щуку бери річкову – м’ясо ніжне, без мулу”. Уникай замороженої – суха. Це як база для ніжності!

Чищення – як ритуал: почисть щуку, видали нутрощі, зріж зябра. Промий, наріж порціями 3-4 см. Натріть сіллю, перцем, залиш 10 хв. Жінка з Житомира розповідала: “Нарізка товста – риба соковита, тонка – суха!” Уникай глибоких надрізів – сік витече. Це як дати рибі відпочити!

Овочі для щуки в сметані: цибуля і морква

Овочі – як подушка: цибулю півкільцями, моркву натріть. Обсмаж на олії 5 хв до м’якості. Кухар з Дніпра казав: “Цибулю карамелізуй – солодкість сметані пасує!” Додай зелень. Це як ароматна основа!

Запікання – як магія: форму змасти олією, поклади овочі, рибу, залий сметаною. Духовка 180°C, 35 хв під кришкою, потім 10 хв без – скоринка. Кухар з Харкова казав: “Сметана 20% – соус густий, риба ніжна!” Готова – сік молочний. Це як фінальний штрих!

Подача щуки в сметані: гарніри і соуси

Подача – як свято: з картоплею пюре 200 г чи рисом. Соус – сметанний з духовки. Мама з Полтави хвалилась: “З пюре – класика, гості просять рецепт!” Калорії 150/100 г. Це як коронна страва!

Поради – як лайфхаки: свіжа щука – зябра червоні. Сметана жирна – соус не розшаровується. Фермер з Одеси радив: “Додай часник 1 зубчик – аромат!” Уникай високої температури – риба суха. Це як ідеальний рецепт!

Інші новини

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Крижавки на зиму: секрети хрусткої квашеної капусти

Крижавки, або квашена капуста великими шматками, – це більше,...
spot_img
Останні новини

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Крижавки на зиму: секрети хрусткої квашеної капусти

Крижавки, або квашена капуста великими шматками, – це більше,...

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає значний суспільний резонанс. Останнім часом активно обговорюється можливість запровадження обов’язкового обліку води з індивідуальних джерел....

Шнекові кормозмішувачі: як готувати комбікорм для свиней і корів без зайвого клопоту

А ти вже мішав корм шнеком? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї силосної ями на околиці села, стояв і дивився...

Лампи інфрачервоні для свиней і курей: як гріти поросят і бройлерів без зайвих витрат

А ти вже грів лампами поросят? Ну, отаке. Я якось на фермі під Черкасами, біля тієї старої тракторної бригади на околиці, стояв і дивився...