Сирні кульки – це як швидкий фокус: за 5 хвилин на столі закуска, що зникає першою. Пам’ятаю, як подруга з Києва на день народження замішала – гості просили рецепт. Сирна закуска за 5 хвилин – рецепт на 10 порцій, без випічки, калорії 250/100 г. Від сиру до горіхів – розберемо, як зробити вдома, щоб усі облиза ли пальці.
Читайте також: Секрети пісних страв з картоплі: від хусткої печені до ароматного пюре
Інгредієнти для сирних кульок: на 10 порцій
Інгредієнти – як простий набір: твердий сир 200 г (від 150 грн/кг), вершковий сир 100 г (від 50 грн), горіхи (волоські) 100 г, часник 1 зубчик, зелень (кріп) 30 г, сіль 0.5 ч.л.
Фермер з Полтави казав: “Сир бери український – танучий, горіхи свіжі”.
Уникай плавленого – розпадається. Це як база для хрусту!
Підготовка – як блискавка: сир натріть дрібно, вершковий розімні виделкою. Змішай, додай часник пресований, сіль.
Жінка з Житомира розповідала: “Часник – на смак, зелень – для аромату!”
Залиш 2 хв – маса зліпиться. Це як дати сиру душу!
Формування кульок: як скатати
Формування – як гра: візьми 1 ст.л. маси, скатай кульку. Горіхи подрібни, обкатай. Кухар з Дніпра казав: “Горіхи дрібно – хруст, крупно – акцент!” 10-15 шт. Це як міні-шедеври!
Варіанти – як фантазія: з кропом – зелений колір, з паприкою – пікантність. Мама з Полтави хвалилась: “З паприкою – гості просять рецепт!” Калорії 250/100 г. Це як вибір смаку!
Подача сирних кульок: на стіл за 5 хв
Подача – як фініш: на листя салату, з крекерами.
Кухар з Харкова казав: “З вином – ідеально! Охолоди 5 хв. Це як закуска-мрія!”
Поради – як лайфхаки: сир кімнатної температури – ліпиться. Горіхи підсмаж – аромат. Фермер з Одеси радив: “Додай оливки – солоніше!” Уникай мокрих рук – розпадається. Це як ідеальний рецепт!
