Останні новин :

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Як приготувати різотто з буряка: класичний рецепт з козячим сиром

Різотто з буряка – це як картина на тарілці: яскраво-рожевий колір, кремова текстура, а зверху – пікантний козячий сир. Уявіть: кухня пахне буряком і спеціями, а гості просять добавки! Моя тітка, фанатка кулінарії, говорить: “Таке різотто – це любов із першого шматочка!” Готувати – легко, якщо знати фішки. Спробуй – і твій стіл заграє смаками!

Читайте також:Рецепт кімчі з пекінської капусти


Що потрібно для різотто?


Візьми 2 середні буряки (400 г), щільні, без тріщин – вони дають насичений колір і смак. Обирай молоді коренеплоди , до 8 см – старі жорсткі, гірчать. Порада: вари буряк у шкірці 40 хвилин – тоді буде яскравіший колір. Для пюре перемели варений буряк у блендері – 200 мл пюре на 4 порції. Уникай м’яких буряків – текстура різотто буде водянистою. Порада: додай 1 ч. л. оцту під час варіння – буряк не втратить колір.


Класичний рецепт різотто з буряка з козячим сиром


Для 4 порцій:
300 г рису арборіо – для кремовості.
400 г буряка (2 шт., варених).
100 г козячого сиру (м’якого).
1 цибуля (дрібно порізана).
2 зубки часнику (пластинками).
800 мл овочевого бульйону.
100 мл білого сухого вина.
50 г вершкового масла, 2 ст. л. оливкової олії.
1 ч. л. солі, 0.5 ч. л. перцю.
 Порада: бульйон тримай гарячим (60°C) – рис вбере його рівномірно.

Легкий рецепт оригінального ризото:


Як готувати різотто.


Вари буряк (400 г) 40 хвилин, охолоди, перемели в пюре.
Обсмаж цибулю і часник на олії (2 ст. л.) до прозорості, 5 хвилин.
Додай рис (300 г), смаж 2 хвилини –  має стати прозорим.
Влий вино (100 мл), помішуй, поки вбереться.
Додавай бульйон (по 100 мл), помішуючи, 15-18 хвилин – рис має розм’якнути, але злегка твердий у середині.
Додай бурякове пюре, сіль, перець, масло (50 г) – для кремовості.
 Порада: помішуй постійно – тоді різотто не пригорить, текстура буде гладкою.

Додавання козячого сиру: як правильно завершити  приготування різотто з буряка

Козячий сир (100 г) додавай наприкінці – він дає пікантність і кремовість. Розкриши сир над гарячим різотто, залиш на 2 хвилини – він розтане. Порада: бери м’який козячий сир  – твердий погано тане. Для аромату додай 0.5 ч. л. сушеного чебрецю. Уникай перемішування після додавання сиру – текстура залишиться ніжною. Подавай одразу – гаряче різотто смачніше.

Читайте також: Котлети з лососевого фаршу: як приготувати

Подача та варіанти сервірування різотто з буряка з козячим сиром

Подавай різотто на плоских тарілках – 150-200 г на порцію. Посип 1 ч. л. подрібнених волоських горіхів – хруст додає шарму. Для краси: трішки руколи чи петрушки зверху. Порада: подавай із білим вином щоб розкрився смак. Для легкості: додай 1 ст. л. лимонного соку перед подачею . Різотто містить 200 ккал на 100 г, ідеально для вечері.
Різотто з буряка з козячим сиром – це радість на тарілці! Ніжне, яскраве, із пікантним смаком – воно стане хітом твого меню. Спробуй – і гості будуть у захваті!

Смачне різотторецепт!:

Інші новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...
spot_img
Останні новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось узимку на Хрещатику, біля тієї кав'ярні з зеленою вивіскою, стояла з подругою – і вона...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Харковом, біля тієї старої силосної вежі, дивився, як господар...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї старої силосної ями, стояв і дивився –...