Останні новин :

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Мариновані баклажани на зиму без стерилізації: рецепт

Готуйте мариновані баклажани без стерилізації на зиму за легким рецептом. Покрокові інструкції, маринад, зберігання та поради для пікантного смаку з мінімумом зусиль.
Візьміть 3 кг баклажанів, наріжте кружечками 1 см. Посоліть (2 ст. л.), залиште на 30 хвилин, промийте від гіркоти. Обсмажте на 150 мл олії по 3 хвилини з боку до рум’яності. Подрібніть 4 зубчики часнику. У чисті банки викладіть шари баклажанів з часником. Для маринаду: 500 мл води, 150 мл оцту 9%, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру – кип’ятіть 3 хвилини. Залийте гарячим, закатайте кришками, переверніть, укутайте до охолодження.

Читайте також: Квашені баклажани з морквою і часником на зиму: рецепт


Ідеальний маринад для маринованих баклажанів без стерилізації на зиму



Маринад готуйте на 500 мл води з 150 мл оцту для кислинки і збереження. Додайте 50 мл олії для соковитості, 20 г солі, 40 г цукру для балансу. Киньте 2 лаврові листки, 5 горошин перцю, 1 ч. л. чилі для гостроти. Кип’ятіть 2 хвилини, розмішуючи. Якщо баклажани солодкі, зменште цукор до 30 г. Оцет – ключ до безпечного зберігання без стерилізації.

Мариновані баклажани:


Як зберігати мариновані баклажани без стерилізації



Банки тримайте в холодильнику при 2-5°C – термін до 3 місяців, або в коморі при 10-15°C – до 2 місяців. Перевіряйте кришки щотижня: здуття – викидайте. Відкриту банку з’їдайте за 4 дні. Якщо маринад мутний, додайте більше оцту наступного разу – 200 мл на літр. Зберігайте в темряві – сонце псує аромат. Олія зверху запобігає цвілі.
Поради по консервуванню маринованих баклажанів на зиму без стерилізації
Банки мийте содою, не стерилізуйте – оцет захищає. Смажте баклажани порціями, щоб не вбирали зайву олію. Укладіть щільно, залийте маринадом до краю. Охолоджуйте повільно під ковдрою для вакууму. Для літрових банок використовуйте 1,5 рази більше маринаду. Використовуйте рафіновану олію, щоб уникнути гіркоти. З 3 кг виходить 3 літри закуски.

Читайте також: Борщова заправка на зиму: рецепт з буряком і овочами



Як обжарити баклажани з часником на зиму для збереження аромату та смаку


Без стерилізації баклажани лишаються хрусткими, бо не переварюються – смак свіжий, з часниковим ароматом. Оцет зберігає, але не змінює текстуру, як варіння. Гострота від чилі тримається довше без нагріву. Калорійність низька, 50 ккал, корисні для дієти. З 3 кг – 3 літри пікантної закуски, економно і смачно.

мариновані баклажани

Чим корисні баклажани:

Інші новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...
spot_img
Останні новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось узимку на Хрещатику, біля тієї кав'ярні з зеленою вивіскою, стояла з подругою – і вона...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Харковом, біля тієї старої силосної вежі, дивився, як господар...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї старої силосної ями, стояв і дивився –...