Останні новин :

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Щука запечена з морквою і цибулею: покроковий рецепт в духовці

Щука з морквою і цибулею – це як класика від бабусі: риба танучий, овочі солодкі, аромат на весь дім. Пам’ятаю, як дядько з Полтави на річці піймав щуку – і за годину на столі свято. Щука запечена з морквою і цибулею – рецепт на 4 порції, 50 хв, калорії 130/100 г. Від чищення до подачі – розберемо, як зробити вдома, щоб усі просили добавки.

Читайте також: Фарширована щука по-єврейськи: класичний рецепт в домашніх умовах

Інгредієнти для щуки з морквою і цибулею: на 4 порції

Інгредієнти – як простий набір: щука 1 кг (свіжа, від 150 грн/кг), морква 2 шт (200 г), цибуля 3 шт (300 г), лимон 1 шт, олія 2 ст.л., сіль 1 ч.л., перець 0.5 ч.л., зелень (кріп, петрушка) 50 г. Фермер з Вінниці казав: “Щуку бери з річки – м’ясо щільне, без мулу”. Уникай замороженої – суха. Це як база для смаку!

Чищення – як ритуал: почисть щуку, видали нутрощі, зріж зябра. Промий, надріж боки 3-4 рази. Маринад: лимонний сік (половина), сіль, перець – натріть, залиш 10 хв. Жінка з Житомира розповідала: “Маринад з лимоном – і кістки м’якшають, риба пахне свіжістю!” Уникай довгого – риба розм’якне. Це як дати рибі характер!

Овочі для щуки: морква і цибуля

Овочі – як подушка: моркву натріть крупно, цибулю – півкільцями. Обсмаж на олії 5 хв до золотого. Кухар з Дніпра казав: “Цибулю карамелізуй – солодкість рибі пасує!” Додай зелень. Це як ароматна основа!

Запікання щуки з морквою і цибулею: крок за кроком

Запікання – як магія: фольгу змасти олією, поклади половину овочів, щуку, зверху решту. Загорни. Духовка 180°C, 40 хв, потім розгорни – 10 хв до скоринки. Кухар з Харкова казав: “Фольга – ключ, сік всередині, риба танучий!” Готова – м’ясо біле. Це як фінальний акорд!

Подача – як свято: наріж порціями, з овочами, лимоном. Гарнір – рис 200 г чи салат. Мама з Полтави хвалилась: “З рисом – класика, гості просять рецепт!” Калорії 130/100 г. Це как коронна страва!

Читайте також: Салат з язика: покрокові рецепти, правильне варіння та вибір м’яса

Поради для соковитої щуки: секрети

Поради – як лайфхаки: свіжа щука – очі прозорі. Не перепечіть – 50 хв макс. Фермер з Одеси радив: “Фольгу подвійну – сік не витече”. Уникай солі забагато – суха. Це як ідеальний рецепт!

Інші новини

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Крижавки на зиму: секрети хрусткої квашеної капусти

Крижавки, або квашена капуста великими шматками, – це більше,...
spot_img
Останні новини

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Крижавки на зиму: секрети хрусткої квашеної капусти

Крижавки, або квашена капуста великими шматками, – це більше,...

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає значний суспільний резонанс. Останнім часом активно обговорюється можливість запровадження обов’язкового обліку води з індивідуальних джерел....

Шнекові кормозмішувачі: як готувати комбікорм для свиней і корів без зайвого клопоту

А ти вже мішав корм шнеком? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї силосної ями на околиці села, стояв і дивився...

Лампи інфрачервоні для свиней і курей: як гріти поросят і бройлерів без зайвих витрат

А ти вже грів лампами поросят? Ну, отаке. Я якось на фермі під Черкасами, біля тієї старої тракторної бригади на околиці, стояв і дивився...