Останні новин :

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Сінабони з гарбузом: простий рецепт

Осінь – час, коли гарбуз проситься в тісто, а кориця кличе з духовки. Ці сінабони – не просто булочки, а теплі обійми: пухке тісто, солодке пюре, крем, що тане. У 2024-му рецепт з гарбузом обирали тисячі разів – бо просто й смачно. На 12 штук, 2 години, 350 ккал спокуси. З дріжджами чи без – трюки є. Сідайте зручніше: зараз покажу, як зробити так, щоб сусіди прийшли на запах.

Читайте також: Крафіни: рецепти для домашньої випічки

Сінабони з гарбузом: простий рецепт

Інгредієнти для тіста :

  • Борошно – 500 г, ще жменя на стіл.
  • Молоко – 250 мл, підігрійте, щоб пальцю тепло.
  • Дріжджі сухі – пакетик 7 г (або свіжі крихти 20 г).
  • Цукор – 50 г, звичайний.
  • Яйце – 1, кімнатної температури.
  • Масло вершкове – 50 г, розтопіть.
  • Сіль – пів ложечки. Порада: молоко розігрійте до 40°C – дріжджі оживають за 10 хв. Бульбашки пішли дріжджі спрацювали.

Начинка – гарбузова магія

  • Гарбузове пюре – 300 г (запекти 400 г шматків півгодини при 200°C, подрібнити).
  • Коричневий цукор – 100 г (звичайний теж підійде).
  • Кориця – 2 ложки, не шкодуйте.
  • Мускат – щіпка, для аромату.
  • Масло м’яке – 50 г, намастите щедро. Порада: пюре краще холодне – тісто не розмокне.

Крем і глазур – фінальний акорд

Крем: сир вершковий 200 г (типу “Філадельфія”), пудра 100 г, масло 50 г, ваніль. Глазур: пудра 150 г + молоко 2 ст. л. Порада: потримайте крем у холодильнику 10 хв – не розтечеться.

Тісто – заміс без мороки

  1. У миску: дріжджі, ложка цукру, молоко – помішали, чекаємо піни 10 хв.
  2. Вкинули яйце, масло, сіль, борошно – вимішуємо руками 7 хв, липне? Додайте ложку борошна.
  3. Поставте  у тепло (біля батареї) на годинку – подвоїться, як подушка. Факт: 500 г тіста стане кілограмом – пухкість гарантована.

Формуємо равлики – головне не поспішити

Розкачали прямокутник 40 на 50 см, тонко, 5 мм. Намастили масло, виклали пюре зі спеціями. Зкрутили рулет щільно, ножем пилкою нарізати шматки 4 см, 12 штук. Викласти у форму 30 см, між ними ширина на палець. Залишити на  30 хв для підйому.

Печемо й мастимо – запах на весь дім

Випікайте в духовці розігрітій до 180°C, 25-30 хв. Верх позолотився – дістаємо. Чекаємо 10 хв – щоб не обпектися. Крем збили міксером 2 хв.  Глазур викласти ложкою  по булці. Порада: теплі сінабони – крем тане, холодні – тримає форму.

Читайте також: Як чай з ромашки діє на організм людини

Варіації – для ледачих і креативних

Без дріжджів: кефір 250 мл + сода ложечка – заміс і в духовку за 1,5 год. З горіхами: пекан чи волоський 100 г у начинку для хрусту.  Веган: кокосове молоко, олія замість масла.  

Порада: вибираєте гарбуз солодких сортів – цукру менше на 20 г. Їжте теплими з чаєм – кориця вдарить по повній.

Інші новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...
spot_img
Останні новини

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну,...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке....

Волоський горіх: прості способи виростити дерево з нуля на своєму подвір’ї

А ти садив волоський горіх? Ну, отаке. Я якось...

Пуховик: як прати, щоб пух не збивався і куртка залишилася як нова

А ти вже прала пуховик? Ну, отаке. Я якось узимку на Хрещатику, біля тієї кав'ярні з зеленою вивіскою, стояла з подругою – і вона...

Бункерні годівниці для свиней: як обрати і встановити для рясної відгодівлі

А ти вже ставив бункерні годівниці для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Харковом, біля тієї старої силосної вежі, дивився, як господар...

Поїлки для свиней: чашкові чи ніпельні – що краще для вашої ферми

А ти вже міняв поїлки для свиней? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї старої силосної ями, стояв і дивився –...