Останні новин :

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Яблучний пиріг з кремом

Яблучний пиріг – класика домашньої випічки. Де яблука дають натуральну солодкість, а крем додає м’якості. Використовуйте кисло-солодкі яблука, як Антонівка чи Гренні Сміт – вони тримають форму і не розварюються. Готуйте в формі 22-24 см, температура випічки 180°C. Основні секрети: не перемішуйте тісто довго, щоб не втратити повітряність, і додавайте корицю для аромату.

Читайте також: Сирна шарлотка з яблуками: простий рецепт

Класичний яблучний пиріг

Класичний на пісочному тісті з заварним кремом

Для приготуання тіста:

борошно 200 г,

вершкове масла 100 г,

цукор 50 г,

яйце 1,

щіпка солі.

На начинку: яблук 5, цукор 50 г, кориця 1 ч. л.

Для крему: молоко 300 мл, яйця 2, цукор 70 г, крохмаль 30 г, ваніль.

Спочатку тісто: розітріть холодне масло з борошном до крихти. Додайте цукор, сіль, яйце. Замісіть швидко. Загорніть у плівку, охолодіть 30 хв. Розкачайте, викладіть у форму з бортиками. Яблука наріжте тонкими скибками. Посипте цукром і корицею, викладіть на тісто. Крем: збийте яйця з цукром, додайте крохмаль, влийте гаряче молоко, варіть до загусання 3-5 хв. Залийте яблука. Випікайте 40-45 хв до золотистості. Охолодіть перед подачею – крем застигне. Вихід: 8 порцій, час: 1,5 год.

Швидкий яблучний пиріг

Швидкий яблучний пиріг

Пиріг за 40 хвилин – хто поспішає.

Інгрідієнти:

яблук 3,

борошна 150 г,

цукру 100 г,

яйця 3,

олії 50 мл,

розпушувача 1 ч. л.

Крем: 200 г сметани, 50 г цукру, ваніль.

Збийте яйця з цукром 3 хв до піни, додайте олію, борошно з розпушувачем. Яблука натріть крупно, змішайте з тістом. Викладіть у змащену форму. Крем: змішайте сметану з цукром. Залийте зверху. Випікайте 30-35 хв. Гарячий пиріг м’який, охолоджений – щільніший. Калорійність: 220 ккал на порцію. Подавайте з чаєм – яблука дають соковитість без додаткового сиропу.

Яблучний пиріг на кефірі

Пухкий варіант без яєць.

Інгрідієнти:

кефір 250 мл.,

борошно 200 г,

цукор 100 г,

олія 50 мл,

сода 1 ч. л.,

яблука 4.

Крем: сметана 300 мл, цукор 2 ст. л., крохмаль 1 ст. л.

Змішайте кефір з содою. Дайте постояти 5 хв. Додайте цукор, олію, борошно – тісто як густа сметана. Яблука наріжте кубиками, додайте половину в тісто, решту викладіть зверху. Крем: збийте сметану з цукром і крохмалем. Залийте. Випікайте 45 хв. Кефір додає кислинку – пиріг не приторний. Вихід: 10 порцій.

Яблучний пиріг з кремом: простий рецепт

Базовий рецепт з кремом на основі вершків.

Інгредієнти на тісто:

борошна 180 г,

масла 90 г,

цукрової пудри 40 г,

яєчний жовток 1.

Начинка: яблук 6, цукру 2 ст. л, кориця. Крем: вершків 33% – 200 мл, маскарпоне 100 г, цукру 50 г, яйце 1.

Тісто: змішайте інгредієнти, охолодіть 20 хв, розкачайте в форму. Яблука очистіть, наріжте тонко, викладіть віялом, посипте цукром. Крем: збийте вершки з цукром до піків, додайте маскарпоне і яйце. Залийте яблука. Випікайте 35-40 хв. Крем виходить повітряний, як суфле. Порада: додайте лимонну цедру для свіжості. Час приготування: 1 год.

Читайте також: Сінабони з гарбузом: простий рецепт

Варіації пирогів дозволяють експериментувати: додайте горіхи в тісто чи ягоди до яблук. Головне – свіжі яблука і не перетримувати в духовці, щоб начинка не пустила забагато соку. Спробуйте один рецепт, і він стане фаворитом на кухні.

Інші новини

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Крижавки на зиму: секрети хрусткої квашеної капусти

Крижавки, або квашена капуста великими шматками, – це більше,...
spot_img
Останні новини

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає...

Крижавки на зиму: секрети хрусткої квашеної капусти

Крижавки, або квашена капуста великими шматками, – це більше,...

Криниці опломбують та поставлять лічильники: законодавчі ініціативи

Питання водокористування та його обліку в Україні традиційно викликає значний суспільний резонанс. Останнім часом активно обговорюється можливість запровадження обов’язкового обліку води з індивідуальних джерел....

Шнекові кормозмішувачі: як готувати комбікорм для свиней і корів без зайвого клопоту

А ти вже мішав корм шнеком? Ну, отаке. Я якось на фермі під Полтавою, біля тієї силосної ями на околиці села, стояв і дивився...

Лампи інфрачервоні для свиней і курей: як гріти поросят і бройлерів без зайвих витрат

А ти вже грів лампами поросят? Ну, отаке. Я якось на фермі під Черкасами, біля тієї старої тракторної бригади на околиці, стояв і дивився...