Фарширована щука – це як королева на столі: ніжна, ароматна, із хрусткою скоринкою! Уявіть: кухня пахне рибою й спеціями, а гості вже тягнуться за виделками. Моя тітка, майстриня рибних страв, казала: “Щука – це любов, якщо знаєш, як її готувати!” Зробити фаршировану щуку – легко, якщо знати фішки. Поїхали – розбираємо, як приготувати цю смакоту!
Читайте також: Як запекти гарбуз у духовці
Фарширована щука по-єврейськи
Рецепт: 1 щука (1-1.5 кг), 200 г білого хліба (замочити в 100 мл молока), 1 цибуля (подрібнена), 1 яйце, 1 ч. л. солі, 0.5 ч. л. перцю. Змішай начинку, нафаршируй щуку, запікай при 180°C 40-50 хвилин. Порада: додай 10 г кропу – аромат божественний! Подавай із лимоном (1 скибка на порцію) – єврейська класика. Страва – 150 ккал на 100 г.
Фарширована щука, запечена в духовці
Почисть щуку (1 кг), видали нутрощі, залишивши шкіру. Начинка: 150 г рису (зварити до напівготовності), 1 цибуля (обсмажена), 1 морква (натерта). Нафаршируй, заший ниткою. Запікай при 180°C 45 хвилин, змасти 2 ст. л. олії. Порада: накрий фольгою на 30 хвилин – риба соковита. Подавай із 2 ст. л. сметани – гості ахнуть!
Фарширована щука з салом
Начинка: 100 г сала (дрібно порізати), 150 г рису, 1 цибуля, 0.5 ч. л. перцю. Змішай, нафаршируй щуку (1 кг). Запікай при 180°C 40-45 хвилин. Порада: сало бери свіже, не солоне – начинка ніжна. Додай 10 г петрушки – смак яскравіший. Страва – 200 ккал на 100 г, ситна й ароматна.
Як прикрасити фаршировану щуку
Прикраса – це вау-ефект! Виклади щуку на листя салату (5-6 листків). Додай скибки лимона (4-5 шт.), оливки (10 шт.), 10 г зелені (кріп, петрушка). Для краси: кільця червоної цибулі (50 г) або морквяні квіточки (1 морква). Порада: поклади голову щуки на тарілку – виглядає, як із ресторану! Змаж рибу 1 ч. л. олії – блищить.
Фарширована щука: все буде смачно
Рецепт: 1 щука (1.2 кг), 200 г рису, 100 г грибів (обсмажених), 1 цибуля, 1 ч. л. солі. Нафаршируй, запікай при 180°C 40 хвилин, залий соусом (2 ст. л. сметани, 50 мл води). Порада: додай 0.5 ч. л. орегано – аромат лісу! Подавай із 50 г томатного соусу – просто кайф!
Фарширована щука з грибами
Начинка: 200 г печериць (обсмажених), 100 г рису, 1 цибуля, 0.5 ч. л. перцю. Нафаршируй щуку (1 кг), запікай при 180°C 45 хвилин. Порада: гриби ріж дрібно – начинка однорідна. Додай 1 ст. л. сметани в начинку – соковитість +20%. Страва – 120 ккал на 100 г, легка й смачна.

Як зняти шкірку з щуки
Почисть луску ножем, зроби надріз біля голови, не чіпай плавники. Знімай шкіру, як панчоху, від голови до хвоста – повільно, щоб не порвати. Порада: тримай щуку в холодній воді 10 хвилин перед чищенням – шкіра відходить легше. Залиш голову для краси – гості в захваті!
Читайте також: Гуляш: рецепти для домашньої кухні
Скільки хвилин запікати фаршировану щуку?
Запікай при 180°C:
1 кг – 40-45 хвилин.
1.5 кг – 45-50 хвилин.
Порада: змаж 2 ст. л. олії, накрий фольгою на 30 хвилин – риба не пересохне. Перевіряй виделкою – м’ясо біле, готове. Не тримай довше 50 хвилин – стане сухою.
Фарширована щука – це радість на столі! Ніжна, соковита, із пікантною начинкою – вона стане хітом свята. Спробуй – і гості будуть у захваті!
